VOORBEREIDING

1335267215                         race-route   

Mijn specifieke en doelgerichte trainingen zijn begin Juni 2013 begonnen!
Doelgericht trainen is begonnen. Wedstrijden worden in mijn agenda genoteerd en de afstanden worden steeds groter. De eerste pijntjes zijn al om de hoek gekomen. Door goede behandeling door mijn sportfysio heb ik me daar ook doorheen geslagen. Het begint ook echt leuk te worden. Al die aandacht en leuke reacties die ik plots krijg van collega’s, familie, vrienden en zelfs van diverse sport en outdoor instanties.
 
Mijn huidige trainingsopbouw EVEREST MARATHON 
Verschillende onderdelen die wekelijks zwaarder en langer worden. startweek begint met 5,5 uur training en loopt door naar mijn piekweek van 8 uur loop training. Tussenbeiden neem ik deel aan diverse wedstrijden zoals trailrunning oa de beruchte BEAR TRIAL op de Sint Pietersberg, De loodzware Devils trail in Nijmegen,  Unieke loop in een mooi natuurgebied  ” ’t is voor niks  run”  in Geldrop. Ook een zeer prachtige, loodzware trailloop was in Lommel en was goed voor een 37 Km. Heerlijk gelopen alleen bij de laatste km een blessure opgelopen. Het bleek een hartnekkige blessure te zijn waardoor mijn trainingen aangepast moesten worden.
 
Minder wedstrijden, meer fietsen op de MTB, wandelen naar het wrk ipv met de fiets zodat de km’ers toch in de benen komen en je toch getraind wordt op de trekking die voorafgaat aan de Everest Marathon. Even wat fot’s van bekken en knieen laten maken in het Sint Maartenskliniekt te Nijmegen. Dit laatste gaf de bevestiging dat heup en knieen onbeschadigd zijn. Gelukkig weer een last minder. Helaas kon de Midwinter marathon in Apeldoorn voor mij nog niet doorgaan daar revalideren en trainen op dat moment belangrijker zijn.
 
Geluukig eind januari wordt ik weer gelukkig weer sterker en sterker, mijn spieren kunnen (weer) volledig belast worden is het niet met met nog wat pijntjes. Stabiliteit wordt ook beter en beter. Eindelijk het lichtpuntje aan het eind van de gang wordt steeds groter gelukkig.  Nu lekker trainen op tijd dwz geen twee a drie uurtjes maar uren lopen of fietsen. Mijn lichaam raakt weer beter getraind zo en het voelt allemaal weer lekkerder aan.  Hopende kan ik verder gaan met lopen naar ULTRA trailrun’s na de Everest trailrun marathon. De marathon op de  Noordpool of op de Chinese muur of de jungle marathon of de Eiger Marathon/Ultra trailrun spreken me ook alweer zeer zeker aan. Maar eerst het ene klaren. Zeker ook voor mijn inspiratiebronnen en de goede doelen die ik hoop hiermee te kunnen helpen.
 
Oproep:
Hopende kan ik met mijn ondernemingen ook mijn woonplaatsje Schijndel lekker op de kaart zetten. Bij deze natuurlijk meteen een oproep aan het MKB om te sponsoren en te doneren. Alleen samen helpen we kinderen met kanker. Schijndelse ondernemingen graag extra aandacht aan deze expeditie. Laat samen zien wat we als “Schijndelaren” waard zijn! 
Kijk onder het kopje Media en onder het kopje Sponsors en donateurs maar ook onder het kopje “Home” om u te inspireren voor donaties en sponsoringen.
 
 
Mijn trainingsweek ziet er doorsnee  gemiddeld zo uit en wordt met de week zwaarder en zwaarder, afstanden en tijden worden langer en langer en mijn honger naar de Everest wordt alleen maar groter:
 
Hoe ziet mijn reguliere training over het geheel genomen er ongeveer uit:
2 dagdelen p/wk kracht en flexibiliteit en stabiliteit training bij Wellness Test en Training
1 lange duurloop op 2,0 mmol tot 4 mmol
1 nog langere rustige duurloop
1 heuvel/trap training
1 intervaltraining anaeroob submaximaal 5 mmol
1 lange intervaltraining 4 mmol
Lange afstanden wandelen (5-7 km/ph) 4t/m 8 uur.
Fietsen (MTB) vele uren.
Vanaf 1 april als het meezit, hoogtetraining (6 weken slapen in hoogtetent)

Met speciale dank voor trainingen, tests en programma’s:

Laurens Groenendijk :

foto 5
Alex wordt geheel getest op uithouding, kracht, verbranding, verzuring en stabiliteit.

Wedstrijd ervaring opdoen:

 
Als training en test natuurlijk wordt er minimaal 1 keer per maand deelgenomen aan een (trailrun) wedstrijd. Dit om extra mentale wedstrijdervaring op te doen om nog meer weerbaarder te worden. Uitslagen en informatie zullen met regelmaat hieronder bijgewerkt worden! Er wordt gelopen op HOKA ONE ONE STINSON TRAILSCHOENEN “TIME to FLY”!
 
14 september 2013 Sint Pietersberg Trail (Maastricht)                                                  afstand 8 km startnr 1028  finish plaats 28  tijd 0:48:29 (108 deelnemers op deze afstand)
27 oktober 2013  Devil’s trail  (Nijmegen)                                                                      afstand 16,66 km. startnr 364 finish plaats 43  tijd 1:36:36 (270 deelnemers op deze afstand)
24 november 2013 “t is voor niks  (Geldrop)                                                                   afstand 21,23 Km.  startnr 556 Finish plaats 58 tijd 1:47:39, 11,83 km/pu.  5:04 minuten per kilometer (201 deelnemers op deze afstand)
30 november 2013 Total Trail Experience (Lommel) afstand 35+2 km. startnr Finish plaats 24, tijd: 03:31:38 .
 
Vanaf hier kleine wedstrijden en trail run clinics. Verders TRAINEN en uren maken. Zorgen dat er geen blesuuren komen. Verder hard werken aan sponsorwerving. Dit kost zeer veel tijd wat soms weer ten koste gaat van training of gezinsleven. Nog even volhouden dus!
http://www.altijdsporten.nl
http://www.altijdsporten.nl

Graag een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s