DROOM

Van een droom tot iets wat werkelijkheid kan worden

Dromen zijn uniek en houden je levendig, maar wat als…,

Mijn droom lijkt echt uit te komen, wat nu…?

(Juli 2013)Dit gebeurde enkele weken geleden bij mij in Schijndel. Ik reageerde op een mooie sportsite van Welness Test & Training (WT&T)in Heesch waar mensen getest konden worden op hun fysieke gesteldheid. Dit voor oa bevordering voor hun sportprestaties. Ik stelde daar de vraag of ik op mijn leeftijd van 42 jaar en recreant outdoor sporter, nog ooit een droom van mij voor een goed doel kan waarmaken zoals deelname aan een extreme run zoals de hoogste marathon van de wereld namelijk de Everest Marathon.
 
Een antwoordt kwam al snel binnen van WT&T Laurens Groenendijk waarbij ik werd uitgenodigd voor een interview waarin de (on)mogelijkheden bekeken kunnen worden. Ik werd in augustus getest en dacht bij mezelf dat dit ook wel leuk is om mijn lichaam beter te leren kennen (meten is weten). Baat het niet dan schaad het ook niet, meten is weten en kan ik nadien terug naar mijn eigen leventje met mijn droom. Een week later kreeg ik de uitslag die ik enigszins wat lacherig en onbevlogen aanschouwde.
 
Maar toen gebeurde het.
Laurens vertelde dat ik in mei 2014 klaar kan zijn voor deze marathon als ik geen of niet te veel tegenvallers zoals blessures krijg. Ik reageerde volgens mij wat te fel en zei: “Weet je wel wat je aan het doen bent, je hebt mijn droom kapot gemaakt”. !?!
“HALLO, Mijn droom voor KiKa wordt nu werkelijkheid”.
Ik schrok van mijzelf, was ontdaan en blij tegelijk. Ik bedoelde het juist positief, dit was een heftige emotie die ik eigenlijk al heel lang niet meer kende.en dat leek Laurens na enkele seconden ook wel te begrijpen. Ik heb daarna drie nachten niet geslapen. Nadat ik het verwerkt had wilde ik me echt gaan voorbereiden, een team gaan samenstellen en trainen. Het gaat echt gebeuren zei ik tegen mezelf en lachte er zelfs een beetje nog onzeker bij.
Mijn team zou gaan bestaan uit trainers, supporters, sponsoren, donateurs vrienden, ervaringsdeskundigen en natuurlijk sherpa’s.
 
Goede teambuilding is een continu proces: het begint niet met een training en eindigt niet op het moment dat je de deur uitloopt. Na aanleg van een solide basis is er daarom ruimte voor vervolg waarbij de kwaliteiten van het team verder worden aangescherpt.
 
Altijd ben ik al opzoek geweest naar nieuwe uitdagingen om mezelf te ontdekken. De extremere uitdagingen trokken mij het meest. Het lef ontbrak mij vaak om de uitdaging aan te gaan. Er zat een rem op mijn leven. Het was een eenzame zoektocht waarin ik dromen na wilde jagen. De passie die in mij heerst en mij keer op keer sterker maakt zijn de bergen. Groot, robuust, onoverwinnelijk maar soms toch vriendelijk gezind.
 
Wat wil ik nu eigenlijk:                                                                                                 
Gewoon, deelnemen aan de expeditie en ‘hardlopen op het dak van de wereld’  of zoals de Britse bergbeklimmer George Mallory de Everest beschreef ‘ Uit de kaak van de wereld stak een wonderbaarlijke witte hoek tand ‘. Een nieuwe ervaring zoals ervaringsdeskundige Esther Devilee (ultra/marathon loopster) het juist zegt ‘wat betekent het om verstoken te zijn van alle commerciële en materiële zaken die ons leven beheersen, lekker helemaal terug naar de basis waar het ooit is begonnen. Hoe voelt het om een stukje wereld erfgoed te betreden waar veel op gebeurd is. Zal de berg me toelaten?
 
Ik zie en voel mezelf als een gelukkig mens en ben dol op mijn gezin. Mijn twee opgroeiende kinderen spiegelen mijn eigen persoontje. Zelf ben ik net als hen sportief aangelegd en heb een groot hart voor de flora en fauna in Schijndel en voor de rest op onze aarde. Mijn voorliefde gaat uit naar walvissen en bergen. Het laatste is zelfs een passie voor mij geworden. Samen met mijn maatje trekken we jaarlijks de natuur en bergen in om onze passie voor deze krachtige reuzen te behagen. De beloning die we ervoor terug krijgen is een ervaring die je hele leven bij blijft. Iedereen moet zijn dromen kunnen waarmaken. Vooral kinderen hebben nog veel dromen. Wij kunnen hen stimuleren om ze waar te maken. Veel kinderen hebben de luxe niet om te kunnen sporten of om gewoon te bewegen of vanwege financiële middelen of nog erger door een ziekte of een lichamelijke beperking, juist daar zet ik me voor in. Door deze extreme marathon te lopen hoop ik geld bij elkaar te sprokkelen voor deze doelgroep met name voor KIKA. Ook daarna wil ik me voor deze doelgroepen blijven inzetten zoals voor Autisme, ALS enz.
 
Hulp als initiatiefnemer, supporters, donateurs, sponsoren en promotie, bv door fotografie, artikelen etc zijn en blijven dan ook heel hart nodig om steeds deze doelen te blijven halen. In deze tijd heb ik een interessant persoon ontmoet namelijk Ed Hillenaar, Ed is ook een verfijnd ultraloper met een doel voor ogen. Zijn doelen blijken nagenoeg hetzelfde te zijn als de mijne namelijk “financiele middelen verzamelen voor goede doelen”.  
 
Ed gaf aan om een stichting op te willen zetten. Hierin steunde ik hem en zijn stichting is officieel geboren namelijk” stichting totale gezondheid”  of wel “total health foundation. Deze stichting is ontstaan vanuit de praktijk van Ed (www.totalegezondheid.nl) en is ook opgericht voor (extreme) sporters zoals ultra traillopers/sters, alpinisten en expeditieleden die ook nog willen sporten maar nu ook nog voor een goed doel wat we voor ogen houden.
 
Ik nodig u als initiatiefnemer dit avontuur verder te lezen en hoop dat u deze initiatieven kunt ondersteunen. Ik zou het leuk vinden als u dan ook met mij in gesprek wil gaan om de mogelijkheden te bespreken om zo samen te strijden voor oa. KiKa en ALS voort te zetten.

***Blader en lees aub ook eens even lekker door het menu om meer over deze run en mij te weten te komen. Laat je inspireren om tot inzet te komen. Let wel:

“Het is niet de eindbestemming, maar de reis die belangrijk is, en hoe moeilijker de reis, hoe zinvoller”

Wilfred Thesiger, Arabian Sands (1959)

                                                           970515_10151600665620213_1733260682_n

**Interesse om het doel van Alex van Hedel te sponsoren ga naar het menu en klik op “Donateurs en Sponsoren”.

**Wilt u alleen aan KiKa doneren klik dan op onderstaande link.

https://www.sportenvoorkika.nl/hardlopen-op-het-dak-van-de-wereld-voor-kika

JPG logo kleur 287kb

Advertenties

14 gedachten over “DROOM”

  1. Hallo allemaal kijk ook eens onder het kopje Donateurs en sponsoren, ook supporters hebben we nodig om de goede doelen te steunen. iedere euro is meegenomen, iedere actie tot reclame en promotie zeer zeker ook. Thanks!

    Like

  2. Hey Alex,

    Zat vandaag eens wat site’s te bekijken, o.a. die van het NKBV. Zo zag ik dat je de ultieme wens kunt uitvoeren, aan de voet van de Mount Everest. Ik vind het een prachtige uitdaging, je weet dat ik op FB ook jullie verhalen en foto’s bekijk van de tochten. Ik wil je hierbij veel succes toewensen en plezier. Wim

    Like

Graag een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s